De laatste blog van 2020. Toch een beetje traditie om in deze laatste blog terug te blikken en ook vooruit te kijken. Want laten we wel wezen, 2020 was een raar jaar! Een jaar dat begon met heel veel plannen maar na carnaval kwam corona. Toen veranderde alles. 

Wat staat de wereld op z’n kop. En wat zijn de meningen verdeeld. Ieder mag zijn eigen mening hebben. Ik weet niet wat de waarheid is. Ik weet wel wat de situatie met mij heeft gedaan. In het begin was ik angstig en vond ik het allemaal erg spannend. Ik volgde alles op de voet en vroeg me af waar we in beland waren. 

Daarna veranderde het gevoel in de vraag of het allemaal wel klopt wat we zien en horen. 

Het antwoord weet ik niet. Voor mij is dit een jaar geweest waarbij ik mezelf ben tegengekomen. Een jaar waarin ik veel heb nagedacht over wat er gebeurt in mijn leven en in de wereld. Ik ben ervan overtuigd dat corona niet voor niks is gekomen. We hebben iets te leren. Voor mijzelf wordt steeds duidelijker wat mijn pad moet zijn. 

En na vandaag is mijn pad nog duidelijker geworden. Ik sprak met iemand en hij kon mij in ons gesprek van 3 kwartier al zoveel inzichten geven waar ik mee verder kan. Bijzonder dat deze persoon op mijn pad is gekomen. In het nieuwe jaar ga ik dit met jullie delen. Dat er iets gaat veranderen staat voor mij vast, hoe precies is nog niet helemaal duidelijk. Maar ik ga in ieder geval mijn hart volgen. 

De komende weken moeten we nog het beste ervan maken. Ik heb me voorgenomen om tijd te maken voor gezond te eten en ook te bewegen. Wat ik nog belangrijker vind is dat we de ander niet vergeten. Ieder wordt in zijn eigen cocon gedrukt maar we kunnen het niet alleen, we hebben elkaar nodig! Wees lief voor elkaar en heb oog voor een ander, zie elkaar! 

Toch een fijne kerst in dit bijzondere jaar!