Vanmiddag heb ik het besluit genomen om een heerlijke boswandeling te maken. Eigenlijk vond ik dat ik daar geen tijd voor had maar de zon scheen zo fijn. Zo’n dag dat de to-do-lijst eigenlijk veel langer is dan de tijd die er is. Zo’n lange lijst is eigenlijk ook wel demotiverend. Ik kwam ook gewoon niet vooruit vandaag. Dus heb ik me laten verleiden tot die heerlijke boswandeling. 

En wat deed die wandeling me goed! De prachtige kleuren, lopen door de gevallen bladeren. Een heerlijk zonnetje en vooral de rust. Heel bewust heb ik er niet aan gedacht wat ik allemaal nog moest doen. Nee, gewoon even genieten. Even aanwezig zijn in het moment. En ik realiseerde me dat dat goed is. Zeker in deze lastige tijd moeten we goed voor onszelf zorgen! Beweging en buitenlucht zijn enkele van de belangrijke dingen. En ook alles in perspectief zien. Ik kan me zo druk maken over alles. Soms moet je er gewoon voor kiezen omdat niet te doen. Ik schrijf dit hier nu heel stoer maar mijn voornemen is ook echt om te proberen meer in het moment te zijn. Herken je jezelf hierin? Dan lijkt het mij mooi als jij met mij deze uitdaging aangaat.