MatriXmethode

Je bent wie je bent en je wordt gevormd door je eigen persoonlijkheid en door wat je gedurende je leven hebt meegemaakt. Als je iets meemaakt, sla je dat op in je hersenen en je hebt bij die gebeurtenis een eigen beleving. Sommige gebeurtenissen geven je een positief en fijn gevoel. Met die gebeurtenissen kunnen we meestal wel goed overweg, het is immers fijn om eraan terug te denken. Andere gebeurtenissen roepen een negatieve emotie op. Soms zijn deze gebeurtenissen zo heftig dat ze je leven beïnvloeden. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

^

Je krijgt nog altijd een naar gevoel als je terugdenkt aan die vakantie met vriendinnen, waarbij je beste vriendin je zo heeft gekwetst dat je nu nog moeite hebt met vertrouwen.

^

Je wil heel graag met het vliegtuig op vakantie maar je durft niet te vliegen.

^

Je hoofd is zo vol, dat je niet goed weet waar je moet beginnen.

^

Je hebt heel vaak last van buikpijn en je bent daarvoor al vaak bij de arts geweest, maar er is geen medische oorzaak.

Soms is iets soortgelijks een van de oorzaken achter je overgewicht of eetgedrag.

Hoe fijn zou het zijn als je de negatieve lading van een gebeurtenis af kan halen? De gebeurtenis blijft maar je hebt er geen last meer van. Dat kan met behulp van de MatriXmethode. Het mooie van deze methode is dat je zelf je eigen probleem oplost. De MatriXmethode gaat in op de beleving van jouw probleem niet op de inhoud ervan. Door het stellen van de juiste vragen word je je bewust van deze beleving en neutraliseer je deze zelf.

Het fijne van de MatriXmethode is dat je niet (al weer) je verhaal hoeft te vertellen. Ik stel je vragen, jij beantwoordt deze en past ze toe. De strategie die jij onbewust gebruikt in het dagelijks leven, de boosdoener, verander je. Als je deze belemmerende strategie vervangt door een betere, eentje die je zelf bedenkt en die daardoor naadloos bij jou past, dan lost het probleem vanzelf op. Voor altijd!

Mochten er andere oorzaken achter je overgewicht zitten, dan kunnen we deze met behulp van de matriXmethode aanpakken. De MatriXmethode is er natuurlijk niet alleen voor mensen met overgewicht.

Met de MatriXmethode kun je problemen op verschillende gebieden oplossen.

N

Leerproblemen

N

Trauma's, PTSS

N

Angsten (voor tandarts, dieren, vliegangst, examenvrees, hoogtevrees etc.)

N

Onverwerkte emoties

N

(Pijn)klachten zonder medische oorzaak

N

Vol hoofd

De MatriXmethode is geschikt voor iedereen, van jong tot oud. De enige voorwaarde is dat je in staat moet zijn om de gestelde vragen te begrijpen en te beantwoorden.

Na een heel moeilijke periode sliep ik al maanden heel slecht. Een nare ervaring speelde zich iedere nacht als een film voor me af. Ik lag uren wakker en kwam er gewoon niet overheen. 

Elly bood me aan om de MatriXmethode toe te passen. Daar ik haar vertrouw en ook aan het eind van m’n latijn was, wilde ik het wel proberen. Met de nadruk op proberen, want ik had al zoveel geprobeerd en niets hielp. 

Het bleek heel veilig en gemakkelijk. Elly stelde me de vraag de ervaring voor de geest te halen, maar ik hoefde haar niet exact te vertellen waar het om ging. Ze vroeg me steeds voor te stellen de situatie aan te passen en beetje bij beetje te wissen, uiteindelijk te vernietigen. Gelukkig heb ik een levendige fantasie en ben ik een beelddenker, dat maakt dit proces eenvoudiger. 

Eerlijk gezegd was ik echt verrast toen ik de film niet eens meer kón afspelen in gedachte! Echt maf toch? Wat ik heel fijn vind, is dat ik het met haar hulp zelf heb geëlimineerd. Ik ben het de baas geworden. De film nooit meer gezien, zelfs niet als stilstaand beeld. Gewoon weg, foetsie. Ruimte in mijn hoofd, het nare gevoel is uit mijn hoofd en lijf. 

Jasmijn

Investering

We starten met een gratis kennismakingsgesprek, waarin ik je precies uitleg wat de methode inhoudt en hoe het werkt. Eventueel kunnen we een klein probleempje aanpakken, zodat je zelf ervaart hoe het werkt. Ben je net zo enthousiast over de methode als ik en heb je er vertrouwen in, dan plannen we een coachsessie. Een sessie van 60 minuten kost  € 59,- (incl. btw). We bepalen samen wat je nodig hebt. Vaak is 1 sessie al voldoende! Indien je bij mij een Powerslimtraject volgt, dan krijg je 50% korting.

Een voorbeeld

Tijdens mijn opleiding tot matriXcoach ben ik zelf ook gecoacht. Natuurlijk door medestudenten en ook door Ingrid Stoop zelf. de bedoeling was om een voedingsmiddel wat je heel lekker vindt, minder lekker te maken of eigenlijk te zorgen dat het niet meer lekker is. Ik was altijd dol op Snickers. Daar kon ik echt zin in hebben! Voordat ik begon aan de coaching twijfelde ik nog of ik wel voor de lekkere Snicker zou kiezen. Na de coaching is die immers niet meer lekker. Zonde (of toch niet ?)

Maar goed, zoals je in het filmpje ziet, toch gedaan. En inderdaad, niet meer lekker! Na een jaar zelfs nog steeds niet. Ik heb nog wel eens een Snicker gehad maar het smaakt echt niet meer zoals voorheen. Ik kies er zelf eigenlijk nooit meer voor.