Ik had beloofd nog het een en ander te vertellen over mijn detox. Deze detox is een gezondheidsreset en eigenlijk zet het je lichaam terug in de ‘fabrieksinstellingen’.

Eerst 2 dagen veel eten om je voor te bereiden op de detox. Pfff dat was niet fijn maar ik heb het er nog wel even van genomen. Maar dit voelde niet echt goed. Gelukkig zijn dit maar 2 dagen. Dan gaat het beginnen. Eigenlijk is het vooral groente en wat fruit aangevuld met vlees en vis. Daarnaast is het wel de bedoeling ook wat supplementen te gebruiken. Eigenlijk eet je niet zoveel maar toch is het wel voldoende. Ik heb geen honger gehad.

Na drie weken was ik blij weer wat meer keuze te hebben. Eigenlijk vind ik deze manier van eten ideaal. Deze drie weken zijn bedoeld om de hoeveelheid kcal weer omhoog te brengen. Dat vond ik wel even spannend. Ook deze fase duurde drie weken. Nu ben ik klaar maar ik probeer gewoon zo verder te gaan. Natuurlijke, verse voeding. Je voelt gewoon dat het je voedt en niet alleen vult! Ik voel me gewoon energieker, mentaal beter en gezonder. 

Vandaag vond ik een mooie gelegenheid om dit te schrijven, om meteen de ervaring mee te kunnen nemen van een zondigmomentje! Gisteren was mijn moeder jarig en ik had me voorgenomen op haar verjaardag een stukje vlaai te nemen. Na 65 dagen zonder suiker toch een stukje vlaai. Ik vond het lekker. Mijn conclusie was dat ik suiker nog steeds niet vies vind, beetje jammer 😉. Maar goed, ook nog een toastje gehad en een glaasje cola zero.

Thuis kwam het duiveltje op mijn schouder zitten en fluisterde in mijn oor: neem ook nog wat chocolade, nu kan het… Ik heb me laten verleiden en ook nog chocolade gehad. En vanmorgen was ik licht misselijk maar vooral zo suf en moe. Och ja, ik wist het weer, dat is wat suiker met je doet… Vandaag weer terug naar onbewerkt en suikervrij!

Wil jij ook een gezondere leefstijl? Als voedingscoach begeleid ik je en help ik je jouw doel te bereiken. Neem contact met me op om een afspraak te maken voor een gratis kenniksmakingsgesprek.