Wat was oud & nieuw dan anders! De mannen waren niet thuis dus samen met mijn hond Jackie heb ik het ons gezellig gemaakt. Eerst heb ik op briefjes geschreven wat ik in 2020 achterlaat. Deze heb ik allemaal verbrand. Letterlijk verbrand en dat geeft echt ruimte! 

En nu de start van 2021! Het jaar heel mooi begonnen! Gestart met mijn visionboard van 2021. Het is nog niet af maar door er mee bezig te zijn krijgt het in mijn hoofd steeds meer vorm. De  afgelopen tijd heb ik zo gestruggled met de richting waar ik naartoe wil en hoe ik daar moet komen. De kunst is om te focussen waar we naartoe willen en niet steeds de beren op de weg te zien. Gelukkig zijn er lieve mensen, soms uit onverwachte hoek, die me bewust en zelfs onbewust laten zien wat ik te doen heb. Heerlijk die flow…

En dan gebeurt het me toch weer… Ik raak uit de flow doordat dingen niet gaan zoals ik gedacht had, of omdat ik in mijn gevoel geraakt word. Ik heb erover nagedacht. Waar komt dit nare gevoel vandaan? Het gevoel ontstaat doordat ik invul wat anderen over mij denken en hoe anderen mij beoordelen. Maar het komt uit mijzelf. Het gevoel van onvermogen, niet voldoen en geen waardering krijgen. Altijd alles goed willen doen is een mooi streven maar hoe realistisch is het? En hoe hoog leg je dan de lat? 

En dat de lat steeds hoger ligt is niet gek. Zeker voor onze kinderen. Alles wordt meetbaar, alles wordt getoetst! Op de peuterspeelzaal moeten kinderen al voldoen aan bepaalde doelen. Ik vraag me af waar we mee bezig zijn en wat dat doet met een kind. Ik las zo’n mooie zin in een artikel: “We zouden moeten omarmen dat falen iets goeds is, een waardevol deel van het leven.” We zeggen wel dat we fouten mogen maken, dat we van fouten mogen leren maar voelen we ook dat we dat mogen? Als ik eerlijk ben, mag ik dat eigenlijk niet. Ik mag het niet van mezelf… 

En jij, mag jij dat wel? 

Daarom ben ik zo blij met de 5-elementenleer en Nine Star Ki. Er is me hierdoor de afgelopen jaren zoveel duidelijk geworden. En ik leer nog steeds bij, want dat mag! 

Meer informatie over de 5 elementen en Nine Star Ki in mijn PowerPost van deze week. Als je deze nog niet ontvangt, klik hier om je aan te melden. Of stuur mij een bericht, dat mag ook natuurlijk!