Vandaag is weer zo’n dag. Misschien herken jij het. Zo’n dag waarop je to-do-lijst weer veel langer is dan je dag! De dag loopt anders dan gepland en dan zit je ’s avonds laat nog aan je blog te werken omdat de nieuwsbrief de deur uit moet. Van wie dat moet? Natuurlijk van mezelf. 

Ik probeer een waardevol verhaal te maken over een mooi onderwerp, want ik wil graag verschil maken. En dan natuurlijk verschil in positieve zin. Al is het maar 1 persoon die hier blij van wordt, zich iets beter voelt of een handreiking heeft om door te gaan, dan is de missie geslaagd. 

Ik had een hele andere blog gepland maar zojuist kwam er iets in me op dat ik graag wil delen. 2020 is zo’n raar jaar. We worden teruggeworpen op onszelf. Ik liep de trap op en ik vroeg mezelf wat ik mis van kind zijn. 

Ik mis dat je niet zo bezig hoefde te zijn met wat er allemaal ‘moet’. Natuurlijk waren er ook verplichtingen als kind, maar ik voelde mij nog niet verantwoordelijk voor van alles en nog wat. Nu voel ik me verantwoordelijk voor zoveel dingen dat ik soms door de bomen het bos niet meer zie. 

Volgens de 5 elementen is dit het 7 metaal jaar, het jaar van het kind, het jaar van de wedergeboorte. Ik vind het mooi om daar nu eens even bij stil te staan. Even terug te denken aan de tijd dat ik lekker kon uitslapen, zingen voor de poezen achter ons huis, in de zomer hele dagen met mijn nicht in het zwembad, verhalen schrijven, creatief bezig zijn, met vriendinnen afspreken, veel lezen. Gewoon bezig zijn met dingen waar je blij van wordt, geen verantwoordelijkheid. Nu ik er zo over nadenk wordt het misschien eens tijd om weer meer dingen te gaan doen, gewoon omdat ik daar blij van word. Helemaal zonder verantwoordelijkheid kan niet meer maar soms even… 

Misschien moeten we het gewoon eens proberen. Goed voor jezelf zorgen heeft niet alleen met voeding te maken, ontspanning en blij zijn met wie je bent is ook heel belangrijk. 

Wat ga jij nu weer doen wat je in je kindertijd zo leuk vond?