Ingrediënten (voor 4 personen):
- 1 kleine bloemkool of kant-en-klare bloemkoolrijst
- 1 grote bak nasi-/bamigroenten
- evt. nasivlees of kipfilet
- nasikruiden: 2 theelepels gemalen komijnpoeder, 1 theelepel kurkuma, 2 theelepels gemberpoeder, 2 theelepels gemalen koriander en 2 theelepels laos
- twee eetlepels kokosolie
- evt. sojasaus (kikkoman)
Bereiding:
Als je een hele bloemkool hebt maal deze bloemkool fijn.
Snijd het pepertje uit de nasigroenten fijn. Voor pittige nasi laat je de zaadlijsten zitten, anders haal je ze eruit.
Bak het nasivlees/kipfilet in de wok in de kokosolie. Haal het vlees uit de pan.
Bak daarna de bloemkoolrijst in de wok.
Vervolgens de overige groenten en de nasikruiden erbij doen.
Het geheel hoef je slechts 10 minuten te roerbakken en de bloemkoolnasi is klaar.
Eet smakelijk!
Tip: Ik gebruik zelf een soupmaker. Echt geweldig. Ik doe alle ingrediënten in de soupmaker, zet hem aan en 23 minuten later is de gepureerde soep klaar.
Klik hier om het recept te downloaden.