Carnaval is het feest van zotheid, spot en uitbundigheid. Volgens de traditie duurt het feest van zondag tot dinsdagavond – de Vastenavond. Om middernacht begint de vastentijd van 40 dagen, tot Pasen. (Tegenwoordig begint carnaval al eerder, bij ons al op donderdag, maar dat terzijde.)

Carnaval, je houdt ervan of niet. Wij vinden het altijd wel gezellig. Even verstand op nul en gewoon gezellig samen zijn. Eigenlijk begint het al met de voorbereidingen voor de bonte avond en voor de optocht. Die zijn al zo gezellig! En niet dat het allemaal zo spectaculair is wat we doen, helemaal niet maar het is wel leuk. Je ziet elkaar weer wat vaker, je probeert iets grappigs te bedenken en er wordt veel gelachen. Dat vind ik een van de leukste dingen van carnaval. En dan tijdens de carnaval de sfeer en de gezelligheid, het samenzijn, het feest vieren…

Carnaval heeft ook nadelen:  Wat we eten en drinken, er is geen structuur meer, er wordt een wijntje gedronken, een frietje gegeten… We weten allemaal dat dat niet zo gezond is, dat zijn allemaal erg veel koolhydraten. Ik weet niet of jij gemerkt hebt, maar ik merk het altijd meteen. Als je meer koolhydraten (suikers) eet, wordt de behoefte aan deze suikers groter. Voor een paar dagen niet zo erg.

Vastentijd

Gelukkig 😉 breekt na de carnaval de vastentijd aan van 40 dagen. Vroeger werd hier veel waarde aan gehecht, tegenwoordig niet zoveel meer, maar misschien kan dit een mooie challenge voor jezelf zijn. Waarschijnlijk weet je zelf waar je (ongezonde) zwakte zit.

Drink je graag een glaasje wijn of een glas bier? Ben je een snoeperd? Kun je de chips niet weerstaan? Of de cola die je zo graag drinkt.

Daag jezelf uit! Wat laat jij de komende 40 dagen staan? Ik ben heel benieuwd! Door jouw challenge te delen geef je deze meer waarde. Probeer het eens!