Vandaag wordt weer een prachtige dag en ik heb besloten dat ik er vandaag voor kies positiviteit te zien. Dit was een tijdje terug een post op mijn Facebook en het is zo’n belangrijke! 

Vanmorgen ben ik begonnen met een online Qi Gong-les. En ik begon met de verkeerde mindset. Ik dacht: ‘Ik moet mijn blog nog schrijven’en ‘ik moet nog zus en ik moet nog zo’.  Maar ik wilde ook de Qi Gong-les volgen…

Terwijl ik daar zo stond dacht ik bij mezelf: ‘Ik kan 2 dingen doen. Of me concentreren op de Qi Gong en daarna aan mijn blog gaan werken. Of stoppen en direct aan de blog beginnen, want zonder echte en goede intentie heeft het geen zin.’

En vanaf dat moment kon ik het even loslaten. Dan kun je voelen wat zo’n training met je doet. 

Qi goes where the mind is… 

Dat is een uitspraak die elke keer terugkomt bij de Qi Gong. Qi is eigenlijk energie, universele energie. Dus de energie gaat waar je gedachte is. En dat is zo’n mooie les. 

De kracht van je gedachten… Hoeveel denk je niet op een dag? Je brein staat eigenlijk constant ‘aan’. De hele dag denk je na. En als je eerlijk bent? Zijn de meeste van die gedachten positief of negatief? 

Als je antwoord ‘negatief’ is, dan is daar nog veel winst te behalen. Want als jij elke dag tegen jezelf zegt dat je niet goed genoeg bent of niet mooi genoeg, dan doet dat iets met je. Zo ook als je wil afvallen. Als je op voorhand steeds al zegt dat je toch nooit slank gaat worden, of dat het jou toch niet gaat lukken om gezond te gaan eten of dat je geen tijd hebt om te gaan bewegen, dan is de kans groot dat het niet gaat lukken.  

Ik ben er van overtuigd dat mindset een belangrijke voorwaarde is om een doel te laten slagen. Wat voor een doel dat ook is. Mindset is nummer 1. 

Hoe is het met jouw mindset? Doe je mee vandaag? Kies je ook voor positiviteit? 

 

PS Als je wil afvallen, dan hoef je dat niet alleen te doen. Neem contact met mij op voor een gratis kennismakingsgesprek.