Heb jij vertrouwen? Vertrouwen waarin? Vertrouwen in de toekomst, vertrouwen in de ander, vertrouwen in jezelf? 

Ik vind het een lastig onderwerp maar wel belangrijk. Vandaar dat ik het er toch even ‘over wil hebben’. Er is al vaak tegen mij gezegd: ”Je moet erop vertrouwen dat het goedkomt.” En dan denk ik bij mezelf: “Hoe dan?” Kunnen we gewoon achterover leunen en wachten tot het goedkomt? Dat zou luxe zijn! Ik geloof zelf niet dat het zo werkt. Vertrouwen in de toekomst is prima maar ik denk dat het wel belangrijk is om te weten waar de focus ligt. Waar wil je naartoe? En wat moet je doen om dat doel te bereiken? Als je niks verandert, gaat er niks gebeuren. 

Afgelopen maanden heb ik dit gemerkt. Ik ben de laatste tijd zoveel in mijn hoofd bezig geweest met mijn doel en de weg ernaartoe. Maar in je hoofd bezig zijn zet geen zoden aan de dijk. Het voelt voor mij gewoon comfortabel om alles tot in den treure uit te denken, maar kom ik daarmee waar ik wil zijn? Nee! 

Ik moet uit mijn hoofd naar mijn hart. Voelen wat ik te doen heb en ik moet knopen doorhakken… Maar juist die verandering kan moeilijk zijn. Uit je comfortzone… 

Dus daar ga ik mee aan de slag. Vertrouwen dat het goedkomt maar met een doel voor ogen. 

Hoe is dat bij jou? Ik ben heel benieuwd! Heb jij vertrouwen? Vertrouwen in de toekomst, vertrouwen in jezelf? 

De lezers van mijn nieuwsbrief PowerPost krijgen deze week een oefening om hun zelfvertrouwen te laten groeien. Ontvang jij de PowerPost nog niet maar wil je deze wel graag ontvangen? Klik hier om je aan te melden.