De komende weken wil ik jullie meenemen op mijn reis die ik de afgelopen jaren gemaakt heb. Eigenlijk is het een vervolg op mijn e-book ‘Mijn verhaal, jouw inspiratie en motivatie?’ Mijn reis staat in het teken staan van de 5 elementen en Nine Star Ki. Dat zegt op het eerste gezicht natuurlijk niet zoveel maar het zal de komende weken steeds wat duidelijker worden. Als je mij al langer volgt heb je vast wel eerder eens iets gelezen over Nine Star Ki of 5 elementen. Deze week wil ik starten met een blog van Maaike. Zij is aan de slag gegaan met haar elementen en zij vertelt wat het haar heeft gebracht. 

Maaike: “Het element aarde toevoegen brengt me zowel rust als focus.”

“Elly rekende mijn elementen uit met de nine star ki. Ik vond het hartstikke boeiend maar was dit niet zoiets als de horoscoop? Die klopt toch ook altijd? Maar ik wilde wel meer weten. Dus Elly las ook een plattegrond van mijn huis en keek naar de elementen die bij mijn eigen getallen ontbraken. De getallen geven mij inzicht in mijn persoonlijkheid en de personen in mijn gezin. Hierdoor begrijp ik beter waarom ikzelf, mijn zoontjes of mijn man op een bepaalde manier reageren.  

Maar wat mij nog het meeste heeft gebracht is om de element aarde en hout (die ik zelf niet in mijn getallen) heb toevoegen. En dat doe ik simpel door te gaan wandelen en meer creatief bezig te zijn. Ik was in het begin wat sceptisch maar aangezien wandelen sowieso gezond is en ik van creatieve dingen houd, wilde ik dit zeker proberen. 

Ik probeer nu iedere dag een klein of een groter stuk te wandelen.  Het smoesje ‘ik heb geen tijd’ wint steeds minder vaak omdat het me echt meer rust brengt. En daarna heb ik ook meer focus en vertrouwen in mijn bedrijf. Ik voel me meer in balans. 

Volgens mij kunnen die elementen ook op een andere manier toegevoegd worden maar dat kan Elly vast wel uitleggen. Ik raad je aan om het zeker een keer uit te proberen!

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Maaike? En wil je meer weten wat nine star ki en de 5 elementen voor jou kunnen betekenen? Neem contact met me op! Of meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Daarin komt elke keer een informatie over de 5 elementen en Nine Star Ki. Daarnaast natuurlijk ook nog steeds de nieuwtjes van PowerSlim en koolhydraatarme gerechten.