Overal om me heen staan producten. Ja, wat doe je dan hè? Als er niemand in mijn praktijk komt. Tussen de telefonische consulten en WhatsApp-gesprekken en het maken van bestellingen door ga ik de producten controleren en een nieuw plekje geven. Het voordeel van contact op afstand is dat mijn praktijkruimte niet steeds opgeruimd hoeft te zijn. Dus de tafel staat hier vol. Mijn klanten weten wel dat ik niet zo heel erg gestructureerd ben. Altijd ligt er wel ergens wat; boeken, papieren, aantekeningen. Nu heb ik mooi de tijd om alles te ordenen. 

Voor even dan… Want ik weet dat ik uiteindelijk mijn gedachten toch weer op kleine briefjes ga schrijven, dat ik het boek even op de vensterbank leg omdat ik het zo ga lezen, samen met dat tijdschrift want ik wil nog een visionboard maken… En de stickers heb ik nodig voor mijn 100 dagen challenge en voor ik het weet ligt de vensterbank weer vol. Zo gaat het ook met het schrijven van mijn blog. Als je eens wist wat ik allemaal tussendoor doe voordat deze uiteindelijk af is. Huishoudelijke klusjes, even op de telefoon, even wat drinken pakken en in mijn hoofd blijf ik bezig met het verhaal. 

Dat was (en is soms nog) frustrerend. Maar die chaos hoort wel bij mij. 

De afgelopen weken was het ook chaos in mijn hoofd. Wat gebeurt er allemaal? Niet te bevatten als ik hier op mijn kantoor zit en het zonnetje buiten zo heerlijk schijnt. 

Ik voelde wel angst. Angst om bijvoorbeeld het virus te verspreiden en oorzaak te zijn dat iemand ziek wordt. En het voelt kwetsbaar dit te delen. Want misschien denk jij wel: ‘Wat een aansteller.’ En ook dat trek ik mij aan. Dan voel ik mij verdrietig en niet begrepen en dat zou een aanleiding kunnen zijn om te vervallen in het welbekende eten van chocolade of chips. Gelukkig weet ik dit. En het gaat best nog weleens mis, maar ik weet wat er gebeurt. En ik weet wat ik in zo’n situatie beter kan doen. 

Wat ik doe in zo’n situatie: 

  • Favoriete muziek opzetten, rustige of juist even hard meelallen op een mooi nummer.
  • Een vriendin appen waarvan ik weet dat zij begrijpt wat ik bedoel. 
  • Een pas op de plaats maken en stilstaan. Eventueel opschrijven wat me precies dwars zit. 
  • Gaan opruimen en schoonmaken.
  • Juist in het gevoel proberen te gaan, waardoor het minder wordt. 

Snap jij wat ik bedoel? 

Wil je meer weten over emotie-eten? Dan kun je mijn gratis online training doen. Juist in deze onzekere tijd bomvol emoties een goede afleiding en oefening om die emoties de baas te worden.