Dit weekend is het Pasen. Door de omstandigheden blijven we nog zoveel mogelijk thuis. En eigenlijk vind ik dat helemaal niet zo erg. Je komt erachter dat je eigenlijk helemaal niet zoveel nodig hebt. 

En deze bewustwording is mooi. 

Eigenlijk kwam ik op dit thema door een collega. Hij zet zo’n mooie teksten op Facebook over de periode waarin we nu zitten. Het raakt me hoe hij dat doet. Ik vind het mooi om te zien hoe deze rare periode ook positieve kanten heeft.

Dankbaarheid

Vandaag wil ik je meenemen in dankbaarheid. Waarom dankbaarheid zul je misschien denken? Wat heeft dankbaarheid te maken met ‘Over voeding en meer’? Voor mij heel veel. Dankbaarheid heeft te maken met hoe je in het leven staat. Ben je dankbaar met wat je hebt? Of ben je altijd op zoek naar meer? Is jouw glas half vol of half leeg? Het gras bij de buren groener? Misschien wel, maar hebben zij ook zo’n lieve hond die altijd blij is je zien? (Jammer van die sporen in het gras denk ik dan maar, ik ben toch blij met die drukke spring-in-’t- veld!) Dit is een voorbeeld. Denk jij nu: ja, maar mijn buren hebben én een lieve hond én een mooi grasveld. Dan mis je het punt…

Balans

Als je de focus legt op dingen waar je dankbaar voor bent, dan waardeer je deze veel meer. Er wordt weleens gezegd: ‘We waarderen pas wat we hadden als we het kwijt zijn’. Hoe zonde is dat! Door te focussen op dankbaarheid gaat de energie weer stromen en kun je alles beter aan. Door jezelf bewust te zijn dat er veel is waar je dankbaar voor bent raak je meer in balans. En balans is op alle fronten fijn. Dat is ook waar we naar streven bij ons eetgedrag. Balans.

We willen ons niet bij elke hap die we nemen schuldig voelen. We willen niet steeds toegeven aan een excuus om het koekje toch te nemen.  En na 1 koekje volgen er meer… Als we goed in ons vel zitten is kiezen voor gezonde voeding makkelijker. En we willen genieten van eten! Het is een feit dat we niet allemaal hetzelfde zijn. De één kan meer zondigen qua eten dan de ander en zal dit niet zo snel op de weegschaal merken. Daar mag en kun je van balen als jij elk dropje dat je neemt terugziet op de weegschaal. Maar wat levert je dat op? Dat je je nog slechter voelt. Dat heeft dus geen zin. Blijf niet hangen in negativiteit!

Dit paasweekend is een mooie gelegenheid om stil te staan bij jouw dankbaarheid. Maak eens een lijstje waar jij dankbaar voor bent. Ik weet dat het misschien lastig is in deze tijd, misschien maak je veel ellende mee, maar daarom is het juist nu goed om te kijken naar wat er wel is. Waar ben jij dankbaar voor? Waar word jij blij van? Leuk als je dit deelt!