Vandaag is het 33 graden buiten en 30 graden binnen! ’s Morgensvroeg is het heerlijk om in de schaduw te zitten maar nu ben ik toch maar naar binnen vertrokken om op kantoor deze blog te schrijven. In de airco 😉.

Wat een prachtig weer maar eigenlijk willen we klagen over de warmte. Ik ook hoor, ik vind het ook echt te warm. Helaas geen zwembadje achter in de tuin, eigenlijk is het daar weer voor. Lekker in het water en je verder niet te moe maken. En dat vind ik ook weer mooi. De natuur dwingt je een stapje terug te doen voor zover dat gaat natuurlijk. Mijn praktijk is weer open maar van school heb ik nog even vakantie. En dat is wat het mij brengt dit warme weer, toch nog een beetje vakantiegevoel. We zijn niet op vakantie geweest en dan merk je dat je toch steeds bezig blijft. Wel in een wat langzamer tempo maar er is geen ‘pas op de plaats’. 

De afgelopen hete dagen voelde ik die pas op de plaats wel. ’s Morgens lekker wandelen met een vriendin of een QiGong-sessie doen. En ’s middags gewoon even ‘zijn’. En dit heeft me inzicht gegeven. Inzicht in waar ik me druk om maak. Wat is terecht en wat niet? Inzicht in waar ik naartoe wil met mijn praktijk. Inzicht in het feit dat ik mijn tijd moet nemen om te komen waar ik wil zijn, reële stappen maken. Inzicht in wat ik niet meer wil. Inzicht in moeilijke besluiten nemen. Inzicht dat het niet helemaal uitgestippeld hoeft te zijn waar je naartoe gaat. Inzicht dat het leven altijd yin en yang is. Er is altijd licht en donker, vreugde en verdriet, geluk en pech en perioden waarin het je voor de wind gaat tegenover perioden dat het wat minder gaat. We moeten ermee omgaan. 

Sinds ik me bezig houd met Nine Star Ki en de 5 elementen weet ik dit en kan ik dingen veel beter plaatsen. Mijn reacties, mijn gevoel. Soms zie ik alles van de zonnige kant en soms lukt dat niet zo goed, maar dat is oké. Waar een paar warme dagen goed voor kunnen zijn! 

Ben jij ook geïnteresseerd wat de 5 elementen voor jou kunnen betekenen, schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief via deze link. Daar hou ik je op de hoogte van de ontwikkelingen. Of wil je graag meer weten in een persoonlijk gesprek, maak dan een afspraak via deze link