De vakantie op school is begonnen. In mijn praktijk werk ik nog even door. Deze week was ik mooi op tijd met mijn blog voor de nieuwsbrief van deze week maar helaas… niet goed opgeslagen en echt weg… 

Ik vraag me dan af: Is dit toeval of was de tijd niet rijp voor deze blog? Wie zal het zeggen? Net nadat ik de blog geschreven had wilde ik deze naar een vriendin sturen om te vragen wat zij ervan vond. Ik heb dit niet gedaan omdat ik wil stoppen met onzeker zijn over de stukken die ik schrijf. Ik schrijf over wat mij bezig houdt en waarvan ik denk dat het de moeite waard is om te delen.  En ach, je doet het eigenlijk toch nooit goed voor iedereen hè? Ik heb die bevestiging en waardering wel altijd nodig. Ik weet nu dat dit bij mijn element hoort. Als je mijn blogs al wat langer leest, dan weet je dat ik gefascineerd ben door de 5 elementen. Daar ging dan ook mijn blog over. Het wordt nu vast niet zo’n goede als de vorige maar ik schrijf nu toch maar een soort van samenvatting 😉

Mijn vakantie staat namelijk in het teken van deze 5 elementen. De 5 elementen in mijn persoonlijkheid, de 5 elementen in mijn voeding en ja, zelfs de 5 elementen in mijn huis. Voorheen was mijn doel gelukkig zijn. Maar laten we eerlijk wezen. Niemand is altijd alleen maar blij en happy. Je ziet het wel overal maar dat is natuurlijk een utopie. Emoties als verdriet en boosheid horen er ook bij.

Uiteindelijk gaat het om de balans. Dat je goed bent zoals je bent, met je mooie en minder mooie kanten. Dat je jezelf kunt zijn en jezelf accepteert. Dat je je eigen leven leeft met je waarden en normen en soms merk je dat bepaald gedrag aangeleerd is en misschien helemaal niet bij je past. Of dat je overtuigingen hebt ontwikkeld en die als het ware ook op het bord van je kind dropt, maar het zijn jouw overtuigingen. Is dat wel eerlijk om je kind ermee op te zadelen? Dit zijn mooie theorieën waar ik tijdens mijn vakantie nog graag even induik. Naast ons huis en voeding ‘5-elementenproof’ maken! En natuurlijk ga ik ook gewoon genieten van een leuk boek of een uitstapje!!

Wat ga jij doen in de vakantie? 

Ik wens je een fijne vakantie toe!  

Spreekt dit onderwerp je aan? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief. Ik ga hier meer over delen!