Afgelopen week was dit een post op mijn Facebookpagina. En het was toevallig dat ik op dezelfde dag deze blog ging schrijven maar maar het kon eigenlijk niet mooier…

Kun jij aangeven waar je energie van krijgt? 

Ik merk dat ik dat steeds beter kan verwoorden en ik beleef de energievolle momenten bewuster. Afgelopen weekend had ik het hele weekend cursus. Dit was online dus ik zat de hele dag aan de computer. Maar het was zo interessant dat de tijd voorbij vloog. Natuurlijk had de cursus te maken met voeding 😉. Hier vertel ik je in een latere PowerPost* meer over maar het is zo gaaf… nog even geduld! 

Maar zoals vaker dwaal ik af. Het ging over mijn Facebookpost. Daar stond in dat een dag op het werk mij zoveel energie had gekost. Niet zozeer omdat ik hard moest werken maar meer omdat ik het gevoel had niet vooruit te komen. Dat heeft meteen weerslag op je gemoedstoestand, je humeur, je zijn. Soms ga je er zelfs van snoepen! 

Nu had ik op datzelfde werk juist een hele fijne vergadering. Ik ging met energie en plannen naar huis! Door de energie kwamen de ideeën vanzelf weer boven en de beren die ik op de weg zag liepen weg. 

Ik vroeg mezelf af wat het nu maakte dat dit zo’n fijne middag was. Wat maakte dat ik mij goed voelde? En eigenlijk was het heel simpel. Ik voelde me echt gezien en gehoord. Dat zijn blijkbaar voor mij belangrijke waarden. Ik ga er extra op letten dat ik de ander ook zie en hoor! 

Als jij naar jezelf kijkt, waar krijg jij energie van? Wat zijn voor jou belangrijke waarden? 

 

* Ontvang jij mijn PowerPost nog niet? En wil je deze wel ontvangen? Klik hier om je aan te melden en je krijgt deze voortaan elke 2 weken via de mail.