Hoe sta jij in het leven? Sta jij stevig in je schoenen? Heb jij een mening waar je ook voor uit komt? Ben je expressief en aanwezig of ben jij liever op de achtergrond? Degene die altijd vooraan staat en zijn of haar woordje klaar heeft komt sterk over. Degene die meer op de achtergrond blijft komt minder sterk over. Maar klopt dit wel? Natuurlijk niet! 

Zelfvertrouwen

Of je wel of niet je mening wil geven is natuurlijk je eigen keuze. Als het je keuze is om het niet te doen dan is dat prima. En ook op de manier hoe je je mening geeft is je keuze. Soms zou je het misschien wel willen maar lukt het niet. Misschien weet je niet zo goed wat je mening is. Of misschien weet je deze niet te verwoorden. Of durf je deze niet zo goed te ventileren? Sterk in het leven staan heeft te maken met zelfvertrouwen. De een heeft hier meer van dan de ander. Dit is niet erg, alleen als je er zelf last van hebt.

Voor mij is veiligheid heel belangrijk. In een groep waar ik me veilig voel heb ik geen moeite om mijn mening te geven. Maar in een groep die niet veilig is voor mij houd ik mij liever op de achtergrond. 

Zo is ook waardering voor mij een belangrijke waarde. In een groep waar jouw mening gewaardeerd wordt zal je eerder spreken dan als je het gevoel hebt dat dat niet zo is. 

Persoonlijkheid

Ik ben benieuwd hoe dat bij jou is. Bovenstaande heeft natuurlijk te maken met je persoonlijkheid en ook wat je hebt meegemaakt in je leven en je opvoeding. Voor mij is heel veel duidelijk geworden door mijn verdieping in de Chinese astrologie, Nine Star Ki en de oosterse 5 elementen. Het geeft je een kijk op wie je bent. Wat jouw KarakterKracht is of kan zijn!

Vind jij dit interessant dan kun je je hier aanmelden voor mijn PowerPost waarin ik regelmatig ook aandacht besteed aan persoonlijkheidsontwikkeling. Omdat zijn wie je bent en blij zijn met wie je bent voor mij het stukje ‘meer’ is wat bij Voeding & meer… hoort. 

Wil je graag hierover met mij in gesprek dan kun je hier een afspraak maken. Appen of bellen mag ook!