De lente is de tijd van groei maar nu zijn we aangekomen in de zomer. De zomer is de tijd om te genieten. Je ziet het in de natuur ook. In de lente begint alles te groeien en in de zomer komt het tot bloei. Het is de tijd om te genieten van deze bloei. Zo ook bij jezelf. De zomer is de tijd om te gaan genieten van de groei die je in de lente hebt doorgemaakt. 

Ik heb er al vaak over geschreven maar je weet, waar het hart van vol is, loopt de mond van over. 😉

Ik probeer erop te letten dat ik er niet altijd over praat maar de Chinese 5 elementenleer is zo’n interessant onderwerp en overal toepasbaar. Het gaat erover dat er 5 elementen zijn: water, hout, vuur, aarde en metaal. Deze elementen beïnvloeden elkaar. Sommige elementen voeden elkaar en andere controleren elkaar. Als je weet hoe dit werkt kun je daar rekening mee houden. In de omgang met elkaar, in je huis, in je voeding. Eigenlijk overal! 

Het element vuur

Bij de zomer hoort het element vuur.  Dit element is uitbundig, dat zie je ook in de natuur. Alles bloeit en geurt uitbundig. Het element vuur is enthousiast en geeft energie! Het element vuur maakt zichtbaar wat verborgen is gebleven.

De zomer is de tijd om naar buiten gaan, tijd voor vreugde, plezier en liefde! 

Eén van de organen die bij het element vuur hoort is het hart. En dat vind ik mooi. Deze zomertijd die anders is gestart dan anders is een mooi moment om te leven vanuit je hart!  

Bij de coaching en begeleiding die ik geef pas ik de Chinese 5 elementenleer ook toe. Wil je hier meer van weten? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend gesprek, dan kijken we of dit iets voor jou is.